Składniki:
500g wołowiny z udźca
6 niedużych czerwonych cebul
6 niedużych cebul
mąka pszenna do panierowania
3 ząbki czosnku
1 pomidor
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka mielony kumin
2 liście laurowe
świeże oregano
świeży rozmaryn
130g sera feta
1 szklanka soku wieloowocowego
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokrój na równe kawałki, obtocz w mące i usmaż na oleju, kiedy się przyrumieni, zdejmij z patelni i odłóż na bok
2. Na patelnię dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pomidora, suszone i świeże oregano, rozmaryn, liść laurowy i kumin. Zalej sokiem i smaż pod przykryciem 6 minut
3. Dodaj mięso i wstaw do piekranika nagrzanego do 180 stopni na 120 minut
4. Dodaj ser feta i piecz jeszcze 10 minut