
Bardzo szybkie, można powiedzieć, że błyskawiczne danie. Lekkie i aromatyczne – idealne na panujące pogody.
Jak już pisałem ten makaron jest pyszny: lekki i aromatyczny.
Tylko kilka prostych, podstawowych składników – kwintesencja tradycyjnej włoskiej kuchni.
Czas przygotowania – ekspresowy (a jak kupimy ugotowany już makaron to błyskawiczny).

Składniki:
makaron tagliatelle
mięta
bazylia
koperek
szałwia
(inne zioła wg. uznania i dostępności)
pietruszka
50g orzeszków pistacji
oliwa z oliwek
3 ząbki czosnku
parmezan
sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Zioła pociąć, wymieszać z oliwą z oliwek i pokrojonymi pistacjami.
2. Ugotować makaron tagliatelle.
3. Na oliwie z oliwek usmaż czosnek, dodaj zioła, makaron i na koniec startym parmezanem
Przepis będący punktem wyjścia jest przedstawiony przez Antonio Carluccio tutaj
