
Przepisy Gordona Ramsay’a są takie proste a takie smaczne. Czasami jest to wręcz zadziwiające jak z kilku składników, w ciągu kilku minut można zrobić na prawdę bardzo, bardzo dobre danie.
Dzisiaj makaron z boczkiem – wart wypróbowania. Dla niektórych wadą będzie oczywiście fakt, że danie ma pierdyliard kalorii. Ale jest szybkie i piekielnie dobre.
Dzisiaj makaron z boczkiem – wart wypróbowania. Dla niektórych wadą będzie oczywiście fakt, że danie ma pierdyliard kalorii. Ale jest szybkie i piekielnie dobre.
Składniki
100g boczku lub pancetta
1 por
200g pieczarek
3 łyżki śmietany 36% lub creme fraiche
natka pietruszki
200g makaronu, np. muszelki – conchiglioni
posypać parmezanem do smaku

Sposób przygotowania:
1. Na patelnię wsyp pocięty boczek i podsmaż chwilę
2. Dodaj por a następnie pieczarki.
3. Dopraw danie solą, pieprzem, dodaj śmietanę i wszystko dobrze wymieszaj
4. Dodaj pociętą natkę pietruszki
5. Dodaj ugotowany makaron i ser parmezan.
