
1 królik
200g pieczarek
250ml soku winogoronowego
150g bekonu
150ml śmietany 12%
1 łyżka musztardy starofrancuskiej
500 ml wywaru z królika
tymianek
3-5 szalotki
oliwa z oliwek
pietruszka
liście laurowe
pieprz i sól
200g makarnu tagliatelle
200g pieczarek
250ml soku winogoronowego
150g bekonu
150ml śmietany 12%
1 łyżka musztardy starofrancuskiej
500 ml wywaru z królika
tymianek
3-5 szalotki
oliwa z oliwek
pietruszka
liście laurowe
pieprz i sól
200g makarnu tagliatelle
Przepis masakrycznie pyszny ale uwaga bo to już trudniejszy w wykonaniu. Całość zajmuje około 1h. W oryginale jest białe wino ale sok winogronowy daje bardzo fajny lekko słodkawy smak.
Mięsa z ugotowanego królika jest bardzo dużo więc nie trzeba dodawać całego. Resztę zostawiamy sobie do innego przepisu, podobnie jak pozostałość wywaru.
Przepis oryginalny oczywiście by Gordon Ramsay