Składniki na makaron penne z kurczakiem:
1 pierś z kurczaka rozcięta i usmażona
oliwa z oliwek (Extra Virgin)
2 ząbki czosnku
papryczka chili (z lub bez nasion zależy jaki kto mocny)
rozmaryn
sól i pieprz do smaku
200g makaronu, np. penne
100g koziego sera
Jak przygotować:
1. Wstaw makaron
2. Pierś z kurczaka przetnij poziomo w poprzek tak, żeby otrzymać efekt motyla. Posyp solą i pieprzem i usmaż z obu stron.
3. Na patelnię wlej oliwę z oliwek, dodaj fasolkę, przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, papryczkę chili (do smaku) i rozmaryn. Chwilę podsmaż.
4. Dodaj ugotowany makaron i pociętą w paski pierś z kurczaka.
5. Posyp pociętym w drobną kostkę kozim serem.
Wbrew pozorom z tych ilości wychodzi całe mnóstwo jedzenia. Smak odlotowy.
Czas przygotowania ok 15 minut